Vtisi uporabnikov z izleta na Gorenjsko

V sredo,  21. 6. 2017, smo se zbrali v Mariboru pred VDC POLŽ,  Park mladih. Počakali  smo avtobus, ki je  imel malo zamude.  Ko je  prišel avtobus je bil bele barve, vozniku je bilo ime vlado.  In  že  smo se odpeljali,  naša  Branka nas je preštela če smo vsi. Odpeljali smo se na počivališče Lukovica.  Na  avtobusu smo lahko jedli sendviče, ko smo prispeli na počivališče smo imeli čas za kavico.  Nato  smo šli  v Begunje,  tja smo prišli ob 11. 30.  Ko smo izstopili, smo odšli pred muzej Slavka Avsenika.  Tam nas je počakal prijazen vodič  Nejc in je nekaj povedal. Videli  smo sliko Slavka Avsenika s  harmoniko.  Jaz sem ga vprašal, če si lahko  kupimo cd in je rekel po ogledu.  Šli smo gor po stopnicah . Tam smo videli stare plošče,  narodno nošo,  harmoniko,  trobento in klarinet.  Povedal je, » kak je nastal Slavko Avsenik«,  potem smo si ogledali film o Slavku Avseniku.  Potem smo si lahko eni dali gor slušalke,  potem pa smo si ogledali še eno sobo Avsenika. Potem pa smo si lahko kupili cd in majico ter spominke.  Potem smo šli na kosilo,  po kosilu pa smo si ogledali dvorano,  kjer snemajo Slovenski pozdrav,  ki  ga vodita Blaž in Darja.  Potem smo šli še na pokopališče,  tam sta pokopana  Slavko in Brigita Avsenik.  Jaz sem dosti slikal,  potem smo šli  proti avtobusu in odpeljali smo se  v Trojane na trojanske krofe , sladoled in kavico.  Jaz in mama sva si kupila krofe za domov,  ko smo šli od tam je začelo  deževati. V Maribor smo prišli ob 17. 00 uri. Odšli  smo  domov, jaz in mama sva se peljala s starši od Joškota.  Ko sva prišla domov, sem poslušal že novi cd ansambel Saša Avsenika , »bi bla moja«.  Ta izlet je bil v redu, bilo mi je všeč  v Begunjah na Gorenjskem.

Spis napisal Jožek Ploj

Izlet v Begunje je bil fajn. Na izlet sem šel z mamo in atejom. Šel sem na Avsenikov grob in mu prižgal svečo. Kosilo je bilo v redu, všeč  mi je, da smo se vsi udeleženci izleta družili.

Na Avsenikovi domačiji sem si kupil Avsenikovo srajco.

Matej Botolen

Ko smo šli na izlet v Begunje mi je bilo zelo všeč, da sem lahko celo pot na avtobusu pela, da smo jedli sendviče , nato kosilo pri Jožovcu in na  krofe, kavo in kokakolo na Trojanah.

V spomin na Avsenika smo šli tudi na njegov grob, kjer smo mu prižgali svečo.

V gostilni pri Jožovcu smo si lahko ogledali dvorano, kjer snemajo oddajo Slovenski pozdrav, meni pa so celo dovolili, da sem šla na oder, kjer sem zaplesala. Polna gostilna me ni prav nič motila.

Všeč mi je bilo tudi kako imajo pri Avseniku prikazano okoliško gorovje v miniaturni obliki. Tako sem se povzpela na Golico, kjer me je Vesna tudi slikala.

Ko smo se vračali domov, je na poti začelo deževati, a nas ni nič motilo, saj  smo bili na suhem, cel čas našega izleta pa smo imeli lepo,  sončno vreme.

Vesela sem, da sem se ta dan lahko družila s svojimi prijatelji.

Barbara Gornik

Na izletu v Begunje je bilo zelo FAJN. Videl sem slike in CD od Alfi Nipiča in poslušal pesem Slovenija.

Na domačiji sem si v spomin kupil skodelico z ansamblom Avsenik. Po izletu smo šli na krofe, kavico in sladoled v Trojanah.

Na izlet sem šel s teto Vido, Sabino in ostalimi uporabniki Polža Šentilj.

Izlet je bil fajn, avtobusni voznik je bil zabaven in nam je predvajal dobro glasbo. Tudi njemu je bilo ime  Vlado.

V gostilni pri Jožovcu bo kmalu Festival Avsenik 2017, na katerega si zelo želim it. Prav tako si želim več CD-jev od  tega ansambla in Alfi Nipiča

Vlado Nikl

dsc07630 dsc07634 dsc07639 dsc07649 dsc07652 dsc07663 dsc07667 dsc07668